Skip to content

У Йорданії відбувся літературно-творчий вечір

У місті Амман (Йорданія) 17 березня 2023 року відбувся захід «Шевченкове слово в віках не старіє».

«Слово Шевченка не тільки не старіє, а й набуває нового змісту. Зараз, при глобальних історичних змінах в нашій державі, ми переоцінюємо той титанічній внесок, що зробив поет і художник в українську культуру та починаємо відчувати і розуміти всі ті сенси, що він вкладав в свої твори», - йдеться на сторінці ініціаторів заходу організації «Українська Хата в Йорданії».

На творчий вечір завітала чисельна українська громада та представники українського посольства. Глядачі могли почути поетичні твори, пісні у сучасній обробці на вірші великого Кобзаря, такі як: «Бандуристе, орле сизий», «Ой, по горі роман цвіте», «Думи» та побачити мінівиставу «Садок вишневий коло хати», яку своїми танцями прикрасив ансамбль творчої молоді. Дітьми  центру були інсценізовані гуморески Павла Глазового «Кухлик», «Дамочка», «Суперечка».

Оскільки важливим образом у творчості Шевченка була матір, діти  української громади приєдналися до вшанування матері: зачитали чутливі вірші та виконали пісню «Мамина казка». Маленькі активісти також отримали «Листи подяки» за  активну участь у житті громади.