Skip to content

У Литві відбувся Благодійний Великодній Ярмарок

15 квітня 2023 року у Вільнюсі відбувся Благодійний Великодній Ярмарок, організований Українським  центром.

"У переддень великого свята саме незламна віра та непохитне бажання підтримати наших захисників та захисниць об’єднала  всіх учасників та відвідувачів Великоднього Ярмарку. Щиро дякуємо Український центр - Ukrainos centras, VDU Švietimo akademija, талановитим українським виконавцям та колективам, учасникам ярмарку, волонтерам та гостям за створення цієї унікальної події", - йдеться на сторінці Посольства України у  Литві.

Під час ярмарку відвідувачі мали нагоду скуштувати домашній хліб, паски, цукати, печиво та багато інших смаколиків, придбати сувенірну продукцію з українською символікою та вироби ручної роботи, а також приміряти українські вишиванки й віночки.

На гостей заходу чекала цікава творча програма – українські та литовські пісні, танцювальні виступи та перформанси, а також учасники могли відвідати різноманітні воркшопи та творчі майстерні: петриківський розпис, виготовлення крашанок, декоративне мистецтво та вокальний діалог.

Під час заходу вдалось зібрати понад 1000 євро на підтримку проєкту Посольства України у Литві «Aš esu Ukraina» та на підтримку Асоціації родин захисників Азовсталі.