Skip to content

У Литві українська громада організувала творчий гала-концерт

До дня народження Тараса Шевченка в "Українському центрі" (Вільнюс) відбувся гала-концерт "Творчі сили України", який зібрав українські таланти зі всіх куточків Литви. 

"Унікальний захід об’єднав не тільки різні литовські міста, але й творчих представників різних сфер мистецтва – арфа, акордеон, фольклорні та авторські українські пісні, сучасні та народні танці, і це далеко не весь перелік талантів, що були представлені на концерті. Всі учасники гала-концерту, отримали цінні подарунки від меценатів та партнерів "Українського центру" за яскраву репрезентацію української культури" , - йдеться на сторінці Посольства України в Литві. 

Всього було представлено 21 номер. Під час заходу також відбулось нагородження переможця літературного конкурсу підліткової прози та поезії "Запеклі", організованого "Українським центром". Лауреатом конкурсу став львів’янин Богдан Яковенко, учень 9 класу Ліцею імені Героїв Крут у Львові.

Перша леді Литви привітала переможця конкурсу, а також оголосила про продовження у Литви проєкту "Книжки без кордонів".

Захід відвідав Посол України у Литві Петро Бешта. Виступи конкурсантів гала-концерту оцінювало журі, до складу якого увійшли професійні культурні діячі з України та Литви: представниця Литви на Євробаченні Моніка Лінкітє, співак Відас Барейкіс, продюсер Лаурас Лучюнас. 

Після заходу всі діти отримали у подарунок українську книгу.

Переглянути гала-концерт можна тут.