Skip to content

У Римі відбувся святковий концерт

У неділю, 7 травня, з нагоди святкування Дня матері на площі прокатедрального собору Святої Софії провели концерт української пісні. Після Божественної Літургії в особливий спосіб привітали усіх матерів, для яких звучали народні та авторські пісні Заслуженої артистки України Руслани Лоцман.

Виконавиця прибула з Києва до Риму, а саме до Товариства Святої Софії, у рамках благодійного європейського турне «Українське світло».
 
Задумом співачки було сіяти світло нашої культури там, де сьогодні вимушено перебувають українці, що тікали від війни в Україні.
 
«В такий спосіб ми хочемо подякувати країнам, які прийняли так багато наших людей. Також, ми намагаємось, щоб це турне дозволило зробити вклад у перемогу, бо завдяки концертам ми збираємо кошти на тепловізори для наших захисників. Водночас воліємо бути тим промінчиком світла, адже українська пісня завжди закликає до єдності та любові до нашого краю. Де б ви не були розкидані по світу, у нас є те, що нас об'єднює», – закликала співачка.
 
Спільнота та гості прокатедрального собору тепло зустріли артистку, підспівуючи добре знайомі та рідні серцю народні пісні. Перед собором у піснях линула молитва за мир для нашої Неньки-України та прохання вберегти усіх, хто стоїть на захисті нашої Незалежності.
 
Під час виступу Руслана поділилась цінними спогадами зі своїх концертів на передовій. Співачка понад 500 разів давала концерти для військових у різних місцях на Сході України, виконуючи пісні для укріплення бойового духу та повернення до своєї ідентичності.
 

На завершення, віцеректор собору о. Дмитро Кудін від імені усієї спільноти подякував співачці за чудовий концерт автентичної та сучасної української пісні, що здобула особливу цінність у перебуванні далеко від дому.